Reizen

In de eerste graad gaan de leerlingen om de twee jaar op uitstap naar Parijs.
Gedurende twee dagen worden zij ondergedompeld in de Franse sfeer met een gevarieerd programma.
De eerste dag staan de highlights van Parijs op het programma (Eiffeltoren, Arc de Thriomph, Champs Elysée, Montmartre, Hôtel des Invalides…).
De tweede dag staat volledig in het teken van Disneyland waar de leerlingen toegang krijgen tot de twee parken!

De laatstejaars sluiten hun studieloopbaan in de PTS elk jaar opnieuw af met een eindejaarsreis.
Ook dit jaar gaat deze weer richting Barcelona. Gedurende een 5-tal dagen staan sport, cultuur, vriendschap, ontspanning garant voor één van de mooie momenten in het herinneringenboek aan deze school.

Daarnaast staan er ook regelmatig studiereizen binnen de vakgebieden op het programma.
Zo brachten de leerlingen van lassen en auto/carrosserie reeds een bezoek een een scheepswerf van cruiseschepen in Hessen.
tevens trokken de leerlingen van de afdeling lassen voor drie dagen naar het zuiden van Frankrijk om daar de lastechnieken bij de Boeing-fabrieken te bestuderen. Een ongelofelijke kans om hier een bezoek te brengen willen wij onze leerlingen niet ontzeggen… De fabrieken van BMW in Duitsland en de fabrieken van Ferrari in Italië werden ook reeds bezocht door de tweede graad. Deze bedrijfsbezoeken worden steeds gekoppeld aan historische of culturele (en ontspannende) activiteiten...

Naast de meerdaagse studiereizen zijn er elk jaar opnieuw uitstappen die passen binnen de vakoverschrijdende eindtermen, aangepast aan de graad en het jaar waarin de leerling zich bevindt…