Voor wie?

Ben je sportief en wil jij je passie voor sport combineren met een goede theoretische basisvorming? Dan kies je voor de afdeling sport op TSO-niveau. In het eerste jaar mag je voornamelijk een algemene basisvorming (Nederlands, Frans, wiskunde, natuurwetenschappen, techniek…) verwachten, zodat je een brede waaier aan kennis en praktijk opbouwt. Daar bovenop krijg je nog twee extra uren lichamelijke opvoeding, bijkomend bij de twee reguliere uren lichamelijke opvoeding. In totaal zorgen de vier uur lichamelijke opvoeding per week voor een stevige basis om de tweede graad afdeling sport te kunnen aanvatten.

Wat na 1LO?

Doordat je kiest voor lichamelijke opvoeding & sport, wordt er verwacht dat je in het tweede jaar kiest voor 2LO. In het tweede jaar wordt er aan de algemene en sportieve basisvorming verder gewerkt.
Het uiteindelijke doel is om je in zes jaar klaar te stomen voor verdere studies in het hoger onderwijs. Onder andere leraar LO, lagere school en kleuteronderwijzer, fitnessinstructeur, eventmanagement, uniformberoepen, verzorgingssector... behoren tot mogelijke vervolgopleidingen.
1LO
1LO
1LO
1LO
1LO